top of page
Brainstormen

Design Sprint

Er kriebelt iets, jullie hebben een vaag idee voor een nieuw product of dienst en denken dat dat weleens een groot succes kan worden. Ontdek met een Google Design Sprint hoe je jouw idee in één week naar een getest prototype omzet. Hierna ben je klaar voor lancering van jullie product of dienst!

 

De eerste keer dat je deelneemt aan een Google Design Sprint, zal je vol verwondering rondkijken. Verbaasd over de geweldige input van je collega’s, verbaasd over je eigen creativiteit en verbaasd over hoe je in zo’n korte tijd zoveel resultaat kunt boeken.

 

De methodiek, die door Google Ventures is ontwikkeld, leidt je in vier a vijf dagen van een grof idee naar een getest prototype. Dat doe je aan de hand van gestructureerde, maar leuke (!), oefeningen. Het liefst doe je dit binnen een werkweek, in een eigen ruimte met een divers team aan collega’s. De dagen zijn intens, maar lopen door de gestructureerde opzet nooit uit. En niet onbelangrijk: we zorgen ervoor dat je inspiratie, creativiteit en energielevels op peil blijven. 

 

Hoe ziet een Google Design Sprint met Bureau Sprankel er grofweg uit?

Voorbereiding: 

We bespreken met jou het doel van de Google Design Sprint. Welk idee wil je verder verkennen? Wat weten jullie al en wat moeten we nog ontdekken? 
 

Wij maken een voorstel met daarin een precieze omschrijving van wat we gaan doen
 

Jullie stellen een divers team samen. Daar zitten 5-7 mensen van allerlei achtergronden in. Dat kan een stagiair of directeur zijn. Sales, marketing, development, logistiek, finance etc. Mocht een bepaalde discipline ontbreken in je bedrijf (bijvoorbeeld UX of vormgeving), dan zoeken wij iemand die als externe meedoet aan de sprint. 
 

We prikken data en locaties
 

Je gaat alvast op zoek naar testpersonen. Op de laatste dag van de sprint, leggen we het prototype voor aan de doelgroep. Het is handig als er al mensen klaar zitten die mee willen werken.

sprankel-stars-only-yellow.png
sprankel-stars-only-yellow.png
sprankel-stars-only-yellow.png
sprankel-stars-only-yellow.png
sprankel-stars-only-yellow.png

Dag 1 - Onderzoeken van het vraagstuk (Empathize)

We zorgen dat alle teamleden goed geïnformeerd aan de sprint werken. Ook doen we onderzoek naar het vraagstuk en spreken externe expert.

Dag 3 - Op zoek naar het beste idee (Define)

Nadat iedereen er een nachtje over heeft kunnen slapen, stellen we vandaag vast wat het beste idee is (of welke ideeën we willen combineren). We ontwerpen grofweg de oplossing in een storyboard.

Dag 5 - Wat vindt de doelgroep ervan? (Test)

De dag van de waarheid. Vandaag nodigen we een aantal mensen uit de doelgroep uit waar we ons prototype aan voorleggen. Zij zullen eerlijk reageren op wat we hebben gemaakt. Hierna weet je of je idee de prullenbak in kan, waar het nog aangepast moet worden of dat je goud in handen hebt.

Dag 2 - Genereren van ideeën (Ideate)

Vandaag gaan we ideeën genereren. Dat doen we met allerlei oefeningen, waarbij we zowel met de groep als individueel aan de slag gaan. 

Dag 4 - De oplossing visualiseren (Prototype)

Het is tijd om de bedachte oplossing om te zetten naar een prototype. Denk aan een minimale versie van een app, een papieren variant van een robot of website waar jullie idee in gepitcht wordt.

 

En daarna…

De resultaten van de week worden door Bureau Sprankel in een mooie presentatie gegoten die en op verzoek gepresenteerd richting stakeholders. Daarna kun je ons optioneel inzetten voor een vervolgtraject.

Kosten

va €7500 ex btw. Incl voorbereiding, eindpresentatie richting stakeholders, reiskosten (tot 100km rondom Den Bosch) en materiaalkosten.

SvdJ-workshop_edited.jpg
3667006.png

Lieke Segerink - docent Toegepaste Psychologie

“Marije is een hele fijne collega die in drukke tijden focus houdt en juist dan nieuwe technologie omarmt. Met haar creatieve en initiatiefrijke houding kon zij in korte tijd veel bereiken en daarbij ook studenten en collega's inspireren"

Is zo'n sprint iets voor jullie?

 

Ontdek het binnen 20 minuten in een online call!
Stuur me een berichtje en ik plan iets met je in!

bottom of page