top of page

Marije van der Star

Altijd bezig met de nieuwste dingen…

 

Al mijn hele carrière ontwikkel ik ‘nieuwe dingen’. Nu noemen ze dat trouwens innoveren. Voor mij voelde het al die tijd vooral als spelen en uitproberen. Pizza-avonden met jonge zakenmannen, scripts van een dramaserie omzetten naar social media, netwerkevents met coaches… ik heb echt van alles mogen doen.

Nieuwe dingen maken, deed ik onder andere in dienst bij VARA, NCRV, Quest en Psychologie Magazine. Bij die laatste lanceerde ik als Manager Innovatie & Partnerships platformen rondom zelfontwikkeling. Zoals de Psychologie Academy en Coachfinder.

Hoewel ik opklom in de media, specialiseerde ik me zo ook in psychologie en gedragsverandering. Een fascinatie die mede werd gevoed door mijn jarenlange vrijwilligerswerk met kinderen met gedragsproblematiek. En die nu tot uiting komt bij diverse opdrachtgevers.

Marije van der Star-glitters

Marije van der Star is een creatieve allrounder en helpt
jou en je team met innovatie- en communicatievraagstukken.

Laat mensen sprankelen!

In 2020 lanceerde ik Bureau Sprankel. Een bureau dat opereert op het snijvlak van Innovatie, Communicatie en Psychologie. Op deze manier kan ik doen wat ik het liefste doet: bij verschillende organisaties het verschil maken én zo bijdragen aan een beter leven. Een spark voor jou, voor mij, voor de wereld.

Op deze website focus ik me vooral op innovatie en de Design Thinking-methodiek. Maar met mijn brede achtergrond, ben ik in te zetten voor zeer diverse opdrachten. Bijvoorbeeld als trainer, innovatiecoach, projectmanager, copywriter of senior communicatiemanager. 

 

Bij grotere projecten en (innovatie)trajecten zet ik ook mijn uitgebreide netwerk van innovators, ux’ers en andere creatieven in.

Marije van der Star.jpg

 Een greep uit eerdere opdrachten​

  • Innovatiecoach bij diverse redacties via het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

  • Trainer en ontwikkelaar diverse (inhouse) Design Thinking & Creativiteitsworkshops, onder andere bij de Hogeschool Utrecht

  • Docent Human Centered Design bij Toegepast Psychologie in Deventer

  • Mentor/coach bij diverse hackathons en accelerators, zoals Dutch Hacking Health

  • Contentmarketeer en -strateeg bij lancering Hellopublic & Strateeg & copywriter bij moederbedrijf Jobsrepublic

  • Copywriter bij oa CorpusVR, VIM Group en Stichting Gehandicapte Kind

  • Marketing- en communicatiemanager bij de wereldwijde duurzame innovatiewedstrijd ClimateLaunchpad en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Bekijk ook de cases-pagina, waar projecten worden uitgelicht. 

sprankel-stars-only-yellow.png

(Digitale) Koffie doen?

 

Leuk! Stuur me een berichtje en ik plan iets met je in!

bottom of page