top of page

Klantcase: Hogeschool Utrecht: 6-weekse training Design Thinking

Bijgewerkt op: 12 jun.

  • Het ontwikkelen van een praktijkgerichte training Design Thinking

  • Geschikt voor deelnemers uit alle werkvelden

  • De training werd na de eerste run beoordeeld met een 8,3


De Hogeschool Utrecht vormt niet alleen voor studenten een bron van inspiratie, ook werkenden kunnen er cursussen en opleidingen volgen. Al heel lang stond een training Design Thinking op het verlanglijstje. Eind 2022 was het zover, we gaven voor het eerst de 6-weekse training. En inmiddels staan we geboekt tot het voorjaar 2025.


Bij het ontwikkelen van de 6-weekse training wilden we graag aansluiten bij het werkveld van de deelnemers. Een uitdaging, want de diversiteit was groot. Van HR-manager tot developer nam deel aan de cursus. Ze hadden één ding gemeen: eager to learn. Anders dan bij ‘gewone’ studenten, kwamen deze cursisten elke week opdagen, stelden ze uitdagende vragen en gingen keihard aan de slag.


Tijdens de cursus werkten ze in drie groepen met fictieve cases. We regelden proefpersonen die geïnterviewd werden en waar de uiteindelijke prototypes ook op werden getest. Daarnaast was er ruimte om aan eigen projecten te werken, waar we tijdens de lessen op terugkwamen. Geheel in stijl van Design Thinking, werden de lessen wekelijks gefinetuned en aangepast op de wensen en behoeften van de deelnemers.


Na de eerste serie, kregen we uitgebreid (anonieme) feedback. Die was eerlijk en direct, ons gerommel met niet-werkende schermen en koffiepassen werd uiteraard benoemd. Maar vooral waren we blij met de positieve inhoudelijke feedback. Met een 8,3 zijn we enorm trots op deze training. Niet voor niets staan de volgende drie rondes al op het programma.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page