top of page

Dutch Hacking Health - van deelnemer naar coach


Teamlid voor Staatsbosbeheer bij Dutch Hacking Health - restart healthcare

Coach bij Dutch Hacking Health Utrecht / UMC Utrecht

Het superenthousiaste team van Dutch Hacking Health organiseert elk jaar weer diverse hackathons door het hele land. Daarbij brengen ze zorg- en welzijnprofessionals samen met ontwerpers om een probleem te tackelen. Bureau Sprankel schoof zowel als deelnemer als coach aan tijdens diverse hackathons.


Tijdens de hackathons Restart Healthcare in juni 2020 werden veel coronagerelateerde problemen in de groep gegooid. Ik sloot aan bij Staatsbosbeheer, die iets wilde doen aan de drukte in natuurgebieden. Dat leidde niet alleen tot coronawise gevaarlijke situaties, maar ook tot files en schade aan de natuur.


Tijdens de online hackathon ontworpen we in een paar dagen een drukteradar. Een app waarbij jij kan zien welke interessante (onontdekte) natuurgebieden er bij jou in de buurt zijn en hie druk het daar is.


Praktische oplossing voor verpleegkundigen


In 2022 mochten we weer bij elkaar komen en sloten ik aan bij de hackathon in het UMC Utrecht. Deze keer als coach. Een interessante rol waarbij ik diverse teams uitdaagde om op een andere manier naar hun probleem te kijken. Zo onderzocht ik met een team verpleegkundigen een interessant infuuspalen-probleem. Het overzetten van infuuszakken van bed naar paal en vice versa was voor verpleegkundigen een tijdrovend en steeds weer terugkerend klusje. Tijdens de hackathon werd een haak ontwikkeld, waarmee dit probleem in no-time werd opgelost.


Wil je ook een hackathon organiseren? Stuur ons dan vrijblijvend een berichtje. We helpen graag bij de organisatie!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page