top of page

Journalisten coachen voor het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Bijgewerkt op: 23 aug. 2022


Coach en mentor tijdens de accelerator light voor journalisten

Verzorgen Ideate-workshop


Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek helpt journalisten met (goede) ideeën om hun concepten verder uit te werken en te lanceren. Dat doet ze in grote acceleratorprogramma’s, maar die zijn voor sommige deelnemers nét iets te heftig. Daarom organiseert ze de Accelerator Light, waar Bureau Sprankel sinds 2021 onderdeel van is.


Journalisten die graag willen innoveren, maar nog niet precies weten hoe ze dat moeten doen, proeven tijdens de Accelerator Light aan Design Thinking. Ze komen met een concrete hulpvraag binnen en krijgen workshops over alle fasen van Design Thining. Ook worden ze uitgedaagd om in recordtempo hun idee verder te verkennen, een prototype te maken en deze te testen.


Bureau Sprankel is sinds 2021 betrokken bij deze accelerator. We begeleiden teams op hun innovatiezoektocht en verzorgen diverse workshops rondom Design Thinking.


Het is waanzinnig om te zien hoe deze journalisten vol passie werken aan hun ‘probleem’. Bijvoorbeeld om fake news tegen te gaan, producties beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking of het beter laten vertegenwoordigen van multiculturele groepen in de samenleving.

bottom of page