top of page

Klantcase: NextLevL - een bijzondere start-up

Bijgewerkt op: 12 jun.

  • Begeleiding oprichting start-up NextLevL

  • Oganiseren van gebruikersonderzoek en opzetten communicatiestrategie

  • Ontwikkeling prototypes


“Het kan toch niet zo zijn dat je als gezin uit eten gaat, wat een leuke gezamenlijke activiteit moet zijn, en dat iedereen van het gezelschap de héle tijd op zijn telefoon zit!” Michael Brandt, oprichter van NextLevL, zit vol passie als het over zijn missie gaat: het verminderen van schermobsessie bij kinderen.


Herkenbare struggles voor elke ouder


Dat is niet voor niets. Dat het herkenbare problematiek is, zien we overal. Elk gesprek met een ouder levert nieuwe voorbeelden op. Dochters die onbereikbaar zijn door de onzichtbare oortjes onder hun lange haar. Kinderen die zeuren om te mogen gamen, terwijl het buiten ein-de-lijk weer lekker weer is. En nieuwbakken ouders die zich afvragen hoe ze hun baby in deze wereld moeten opvoeden.


Het telefoongebruik van kinderen blijkt de grootste veroorzaker van spanning in huis te zijn. Het doel van NextLevL is om kinderen (én ouders) te helpen om op een gezonde manier met hun schermen om te gaan. Daarbij gaat het onder andere over omgang met sociale media en gaming.

Een ambitieuze start-up

NextLevL is een samenwerking tussen Michael Brandt, die als ondernemer groot is geworden in het speelgoed, en Michiel Smit, neurobioloog en ex-gameverslaafd. Twee mannen waar de passie vanaf spat, vol ambitie en met grote inhoudelijk kennis. Maar ook met vragen. Hoe overtuig je ouders aan de slag te gaan met dit probleem? Waar begin je met een lancering? Hoe presenteren we ons naar de buitenwereld?


Bureau Sprankel raakte in een vroeg stadium nauw betrokken bij deze organisatie, toen nog zonder naam. En hielp op allerlei vlakken. Zo hielpen we mee met het innovatieproces, het inhoudelijke programma en de communicatiestrategie. Ook faciliteerden we de prototypes en het gebruikersonderzoek.
Helaas is deze start-up ivm persoonlijke omstandigheden gestopt.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page