top of page
Mellow_Yellow_Top_Table-498_edited.jpg

Testen & Valideren

Jaja, leuk dat je een idee hebt, maar zitten je klanten er wel op te wachten? In deze dag ga je van idee naar prototype én test je dat bij je doelgroep. Je weet dan meteen of je ermee verder moet. Of niet.

Een belangrijk onderdeel van Design Thinking is dat je je ideeën test voordat je ze echt op de markt brengt. Daarmee voorkom je dat je eerst tonnen (of meer) investeert, om er vervolgens achter te komen dat iets niet werkt.

 

Door op tijd te testen en aanpassingen te maken in je ontwerp, lanceer je uiteindelijk iets fantastisch. (Of kan je idee de prullenbak in omdat niemand het wil hebben, maar laten we die optie maar even negeren.)

 

Tijdens deze dag nemen we je mee door het proces van prototypen en testen. Je maakt daadwerkelijk een prototype van je idee, maakt een testplan en gaat je prototype daadwerkelijk laten zien aan de doelgroep. 

sprankel-stars-only-yellow.png

In deze workshop

  • Leer je diverse manieren om te prototypen, van low fidelity tot high fidelity

  • Maak je een prototype en testplan

  • Onderzoek je of jouw doelgroep op je idee zit te wachten

sprankel-stars-only-yellow.png

Na deze workshop

  • Weet je hoe je op verschillende manieren kunt prototypen

  • Weet je of jouw doelgroep zit te wachten op je idee

  • Kun je je idee gaan lanceren!

sprankel-stars-only-yellow.png

Voor wie?

Voor teams die willen leren prototypen en/of hun idee nu eens écht willen uitwerken en testen. Een team bestaat maximaal acht personen. Het liefst hebben jullie een diverse achtergrond (bijv creatief, technisch, financieel), dit is geen vereiste. 

sprankel-stars-only-yellow.png

Voorbereiding

Als team heb je een idee om een probleem of uitdaging op te lossen. Deze is in grote lijnen uitgewerkt. De coach/trainer zal van tevoren contact opnemen om het idee te bespreken. Heb je nog geen concreet idee? Dan raden we je aan eerst de workshop Ideate & Creativity te volgen of een innovatietraject met ons aan te gaan.

sprankel-stars-only-yellow.png

De locatie

De workshop kan zowel online als fysiek gegeven worden. Het is wel vele malen makkelijker om als team een prototype te maken als je bij elkaar zit in een fysieke ruimte. Wil je toch een online sessie, neem dan even contact om de mogelijkheden te bespreken.

sprankel-stars-only-yellow.png

Tijdsduur

Deze workshop duurt voor het team één dag of twee dagdelen. Uiteraard is dit - als nodig - verder uit te breiden.  

sprankel-stars-only-yellow.png

Kosten

€1250 ex btw, incl reiskosten tot 100km rondom Den Bosch. Er is dan ruimte om één team met één idee te coachen. Meerprijs tweede team €350. Bij een derde en vierde team wordt een tweede coach ingeschakeld. Afhankelijk van het idee dat er ligt, zijn er wellicht ux’ers nodig om het prototype te maken. Ook dat kunnen we regelen. De kosten van extra coaches of ux’ers zijn op aanvraag.

sprankel-stars-only-yellow.png

Maatwerk

Uiteraard is de workshop aan te passen en uit te breiden zodat ze passen bij jou wensen. Het is extra leuk als we met cases uit jullie organisatie kunnen werken. Kleine aanpassingen zijn inclusief, grotere aanpassingen zullen op uurbasis gefactureerd worden. Neem contact op voor de mogelijkheden.

(Digitale) Koffie doen?

 

Leuk! Stuur me een berichtje en ik plan iets met je in!

bottom of page